onsdag 13 maj 2009

Shazbot så bra!

1973 gick "American Graffiti" upp på biograferna i staterna, men redan året innan hade man sänt en pilot på en serie som hette "Happy Days". Många tror att Lucas film var anledningen till TV serien men så var det alltså inte. Piloten gick inte bra och projektet lades ner, men när "Sista natten..." slog stort bestämde man sig för att testa en gång till, och tur var väl det! Serien med Ritchie Cunningham och Arthur Fonzarelli blev en jättehit 1974. Alla sade "sit on it" och tyckte det var koolt.
Eftersom serien i början hade Haleys "Rock around the clock" som titelmelodi hamnade den på 38e plats på hitlistan i USA det året.

En serie som fick sin start genom "Happy days" var "Mork och Mindy". 1978 skrev man in en utomjordling i manuset vid namn Mork från planeten Ork. Man valde en helt okänd skådis till rollen och vid testfilmning förstod man att han var fantastisk improvisatör, så det sägs att alla Morks repliker är färskt levererade ur Robins huvud...
Killen som fick sin chans var så klart Robin Williams och 1986 var han på topp och gjorde "Live at the Met" med underrubriken "Comedy faster than a speeding bullit" som är hysteriskt rolig. 1987 gjorde han "Good morning Vietnam" som gjorde att jag uppmärksammade Adam Faiths "It´s allright" som en kanonlåt.

Det blir skäl nog till att posta ett klipp ur "Mork" där vi får träffa galningen Exidor (Richard Donner) OCH Faiths hit från 1964 i singelutförandet (hittade en live men det var taskigt ljud). Gratulerar!!...och Adam Faith. Shake it baby!

2 kommentarer:

 1. Så går det när man låter Gene Vincent ackompanjeras av DC5 och ger ut det under det lånade artistnamnet Adam Faith. Mest imponerande är dock Genes make up.

  Elake Håkan

  SvaraRadera
 2. Hur brukar man säga; "den där om Rödluvan"....:-)
  Elakt!
  Köpt biljetter till Deke ännu?

  SvaraRadera