lördag 20 juni 2009

Jap-pop, gammalt till nytt! Arigato!


Åkej, varva upp Hondan så kommer en ljudknuff på vägen!

The Peanuts var två systrar, tvillingar, som hette Emi och Yumi. De var lika som bär förutom att Emi hade ett födelsemärke vid vänstra ögat som gjorde att hennes syrra ritade dit ett identiskt bara för att hålla beundrarna vilse...
Peanuts slog igenom 1959 med Kawaii Hana och karriären tog fart. 1963 blev de kompisar med Caterina Valente vilket ledde till en karriär i Tyskland. Smaka på lite Jap-pop från en tid då det inte var självklart med ungdomsmusik.
5,6,7,8s "Edie is a Sweet candy" följer så klart den framgången tjejgruppen hade med "Woo-hoo" genom Tarantinos försorg. Storyn är att Quentin, som var i Japan för att förbereda "Kill Bill" gick in på en klädaffär för att köpa en kool läderjacka. I högtalarna hörde han snart en skränig tjej-rockabillygrupp som han fastnade för stenhårt! Han försökte köpa skivan för löjligt höga summor men expediten vågade inte av rädsla för att bli av med sitt jobb. När han skulle gå tog hon dock skivan och stoppade ner den i hans kasse. Tjejgrupper finns det gott om i Japan, "Shonen knife", "Super junky monkey", "Mescaline drive" och "Seagull screaming kiss her kiss her" (sicket namn). 5,6,7,8 kan man inte mer än gilla för sin oslipade rock´n roll med Dick Dale-freaket Ronnie Fujiama i spetsen.


The Whys vet jag inget om annat än att de ser koola ut och att de spelar bitchi´n surfmusik i infödingskjolar. Bra nog?

1 kommentar: