måndag 3 augusti 2009

Blacksmith Nats 2009; ett event med hård kärna


Efter en sväng genom landet där man blev betagen över Vadstenas fina byggnader kom vi i lördags till Kjula flygplats utanför Eskilstuna för att kolla in ett Hard-core-event. Swedish Vintage Dragracing Association med flera bjöd på en tripp i tidsmaskinen med läktarlöst race på flygplats a´la "First Go -68". Frontmotordragsters, gassers, rods, funny cars, gatbil, och rail jobs slogs som uttryck med stel axel, sidventilare, Donovan, Ardun, Sun mätare och Halibrand fälgar.
Ögonen gick i kors! På väg mot ett bygge ser jag ett annat och vill gasa mot det bara för att bli distraherad av nästa osv.
Harre jisses! Helt underbart! I parantes kan nämnas att det fanns en "pre -73"-parkering där jag såg sånt som Polara -60, Suburban -59 och massor av råa roddar.
Tillbaka till racet var känslan av igår total när man ser två rail jobs försöka sig på en ömsesidig avtorkning på en spartansk men fullt tillräcklig bana. Line up:en var full hela tiden och de tävlande matades fram i bra tempo.
Hur länge sedan såg du Tingbrandfunnyn eller Ragnarök dra på? För mig var det på Bulltofta 1978. Wow-eee!
Jag tog 225 bilder innan jag började fatta att jag plåtade vissa bilar igen, och då plåtade jag inte mycket av gatbilarna.
Ett komplett arrangemang med flera säljare och matställen gjorde det inte sämre.
Varje bil förtjänar ett eget inlägg, men jag är arrogant nog att smacka in bara några bilder. Åk dit själv nästa år! Du ångrar det inte!

2 kommentarer:

 1. Kanske borde jag ångra att jag inte åkte dit då? Men nej det hade varit kul men det fick stå över, kanske taskig planering av mig, kan ju inte hinna allt. Men nästa år, då jävlar.... Kjula är verkligen kul!

  Fast Bulltofta var rätt kul det oxå...

  /b

  ps Grönby, är det det nära Andeslöv? i Anderslöv åt jag för övrigt den godast stektta lever jag fått tag i på länge, fd Konditoriet på Landsvägen.... vilket MATställe!

  SvaraRadera
 2. Helt rätt!! JWs vid landsvägen i Anderslöv (bara 2 min från Grönby) har kanonkäk, och i obegränsade mängder vilket kanske inte alltid är helt bra...;-)
  Och förresten så var väl du på Rat Fink, så det är väl godkänt.
  Förresten igen så grattis till en fin blogg!!

  SvaraRadera