lördag 16 januari 2010

Såld! 1955 Chevy Shoebox. Rå racer för rivstartare.
Har du inte drömt om det? Att vara den koola streetracern som dyker upp på nattgatorna för att blåsa dörrarna av Snabbe Ville och sedan försvinna ut i natten igen? Eller kanske en helg på strippen med din egen gasser? Finns det en bättre ikon för detta än en ´55 Chevy? Kan det BLI fel? Knappast...

Arbetet att utveckla modellen påbörjades 1952, då Ed Cole som jobbade som ingenjör på GM fick ett blankt papper tillstucket sig med uppdraget: bygg en helt ny bil!
Då Chevys 210-modell varit en storsäljare innan ville man göra rätt med en gång och sparade inte in på något. Här är en del av nyheterna och ett bevis på att man kunde allt om subbranding då:
* Glide Ride - främre hjulupphängning med kulleder
* Motoramic - exteriördesign (hette "Task force design" på pickupmodellerna)
* Syncromesh - manuell låda
* Powerglide - automataren
* High Level Ventilation
* Blue Flame - den sexcylindriga motorn
* Turbofire - V8an
* 43 nya inredningar att välja mellan
* Sweepsight - nya vindrutedesignen
* Outrigger - bakre hjulupphängningen
* Antidive Braking Control

Awwright! Så om du nu är såld på modellen kanske det är läge att skaffa en!?
Till salu här på K-Retros huvudkontor i Grönby, Skåne, är en "Shoebox" med racinghistoria. Det är en 2dr stolpe som har gått på strippen i staterna under 60-talet. Då hade den Chryslers drivlina med 392 Hemi (hell, yeah!) men nu saknar den motorn och lådan. Axeln är dock kvar och momentstagen sitter där fortfarande. Fränt!
Två rostiga crome reverse sitter på.

Inredningen sitter i men den vill du nog göra nåt åt. Sportratt, extramätare och fartdekaler följer med. Plåten är i behov av slipning men det finns en del ny plåt och bilen är hel så när som på att en bit av torpeden måste svetsas dit. Finns glas men inte allt är helt.

Men som sagt är detta din chans att bli fräckast i stan.
Du. En Shoebox med orolig tomgång. "2 lanes of blacktop" fortfarande varma av dagssolen. Och en stackare som tror att hans Porsche är "Hot Shit".
Du vänder dig mot honom och säger iskallt "Paradise road".

Klart du vill ha den....?! Redigering: Nu har den fått ett nytt hem långt norr om Grönby!

http://www.usabil.nu/databas/Detalj.asp?ID=90814
http://www.blocket.se/vi/25510751.htm

13 kommentarer:

 1. ,..... jo, jag undrar,.. hur långt har den gått? ..... och tar du en Honda Civic -06 i inbyte?

  SvaraRadera
 2. Hur långt den har gått!!...pust,nu fick jag ont i huve........

  SvaraRadera
 3. Hakar väl på Joachim, är det bra mönster på däcken?
  Skämt åsido -den ser väldigt nostalgisk ut. Ser ut som den har varit högerstyrd eller har handskfacket haft samma form som hastighetsmätaren?

  SvaraRadera
 4. Handskfacket kommer nystädat och all patina ingår. Skulle det vara ett däck som inte är slitet så fixar jag det :-)
  Merc - de två solfjädrarna var en del av den nya designen för 55 (handskfacket sitter i mitten - på passagerarsidan sitter högtalaren till radion), och den kan du återfinna även i pickup och Corvette. Skitsnygg tycker jag.

  SvaraRadera
 5. Hoppas att både Joachim och Mercury är skämtare om inte BYT intresse eller lär er mer om bilar.. // Ps fin bil..mvh LJ

  SvaraRadera
 6. Synd att man inte har pengarna som krävs. Skulle inte ha något emot att bli 2010-talets Bob Falfa, fast utan cowboyhatt ;)

  Men drömma kan man alltid göra och det gör jag just nu...

  SvaraRadera
 7. Heeyyy - varför dissa hatten. Enda skälet Ford hade den var att han inte ville klippa sig för filmen - räkna ihop vad du lägger hos frisören de närmaste 20 åren så har du grundplåten till bilen :-D
  Och till anonym - det var på skoj!

  SvaraRadera
 8. Du kan då konsten att skriva säljande annonser. Jag vill ha en '55:a innan, och jag vill ha en än mer nu. Fast inte riktigt så mycket att jag slantar upp. Men nästan... ;-)

  SvaraRadera
 9. ..då får jag väl skärpa till mig...;-)
  Tack för omdömet!

  SvaraRadera
 10. Man lever bara en gång och 55 2-door post chevy är det fränaste som finns. Hade jag haft 70 papp eller ett fast jobb så hade jag tagit den direkt. Flipp front, 427a, M22, 9-tummare...

  SvaraRadera
 11. Ja förbannat...då ska man gå och gräma sig att den är såld...hoppas den kom till rätt person..

  SvaraRadera
 12. Men hallå....En "shoebox" e väl ändå en Ford...

  SvaraRadera
 13. Tack för senaste kommentaren! 49 - 51 menar du väl då? Visst....för en Fordkille så är det ju det. För en Chevakille är det nog en 55a. Visst var Ford banbrytande med den designen men fler fick smeknamnet allt eftersom man drog in skärmar i karossen, sänkte huvarna till skärmlinjen och med ny skufflinje startade den karossform vi idag refererar till när vi säger "sedan". Så fattar jag det.

  SvaraRadera