onsdag 5 maj 2010

Träffar som varit - var du där?

Passar på att följa upp lite av det som redan har hänt i K-kalendern.
Förra helgen var det veteranbilsmarknad i Degeberga. Vädret var lite på den svala sidan men ändå fint. Eftersom jag inte har blivit klar med Buicken (snart) så fick det bli Cherokeen. V8an gick bra på Österlensluft.
Nu är det ju så att vårmarknaden i Degeberga är ju ett rätt så nytt event så den är drygt hälften så stor som höstmarknaden, men med en hyfsad uppslutning på finbilsparkeringen får man ändå en upplevelse värd milkostnaden (på en V8-Jeep).
Några bilder:
Kapet blev bara några singlar:


I lördags var det veteranbilsmarknad i Höör, och helt klart varvar man upp 318-spisen i Jeepen på nytt (nej Buicken inte vara klar än - uff) och styr mot mitten av Skåne som så här års är hur fint som helst. Sedan är det tradition att jag får allergitopp just i Ormanäs på denna marknad. Det får man ta.
Vädret var hur fint som helst fastän kylan bet lite i skinnet. Fick intrycket av att det var typ två rader färre säljare än förra året. Konjunkturen?
För mig var det i alla fall stort nog och även här fanns en finbilsparkering som en liten bonus. Bilder följer:

Kapet denna gången: ett originaltryck från 1970 som promotar ett dragrace på Mantorp, några Siwan-singlar, rem och huvudbromscylinderlock (som är en PV-cylinder) till Buicken och till slut hittade frugan två Dixie cup-hållare från skiftet 50/60 i originalförpackning och med massa olika färger på muggarna. En hamnade i köket och en på stringhyllan i TV-rummet.


Till sist var igår, tisdagen den 4e, starten för tisdagsträffen i Lödde. Hurraaa! Denna gör verkligen att man kan lägga vintern bakom sig. Känns hur bra som helst.
Bra uppslutning från vänner och fordonsägare gjorde det till en trevlig kväll. Fast det kom en skur och det var nog neråt 4 grader och blåsigt så varmt var det inte. Men kanske värmde bilarna och de andra glada människorna. Detta är en kanonträff och den inträffar varje tisdag fram till hösten så försök ta dig dit lite oftare är du gjort förut. Ser fram emot lite mer värme och så klart att åka det i en rolig bil, fälla ut vikstolarna, lägga på en singel på resegrammofonen och dra i sig lite kaffe och kanske en kanylballe. Livet....
Bilder:

Ikväll - onsdag 5/5 - är det första onsdagsträffen på strippen i Malmö. Kommer du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar