onsdag 25 augusti 2010

Bilpromenad: Shake this town, Tidaholm


Så blev det dags till sist att ta sig till Tidaholm och titta på utställningen "Shake this town". Till att börja med - mycket, mycket fint gjord! Display och disposition var helproffsig så bara gott åt alla som bidragit.
Utställningen är, kan man säga, en grundkurs med påbyggnad i ämnet "Livsstil: Rockabilly". Det är väl bara att ge upp. Rockabilly är inte bara en musikstil utan även ett sätt att förhålla sig till omvärlden. Ett avstamp för värderingar. En plattform för interaktion. Ursäkta om jag låter grymt pretentiös.

Råfräckt och askoolt är det så klart. Kläder, bilar, givetvis musiken och framförallt människorna. Utställningen tar upp ett 15-tal människor: Rodbyggare, pinuppor, musiker, tatuerare, kläd- och prylnasare och andra tuffingar.

När man går runt och läser blir det klart att med det sociala nätverket som finns idag är detta en stark grupp, om än liten. Freaks. Så klart på ett bra sätt.

Well, nog ordbajsat om detta. Utställningen är värd minst 30 mils färd så bunka ihop er i en Buick eller näst bäst och ta er dit.

It will shake you like it shook the town.


4 kommentarer:

 1. Det är absolut värt att ta sig till Labbås och se utställningen, Jag hade turen att få träffa fotograf BL när jag var där.

  SvaraRadera
 2. Bra reportage som vanligt många fina bilder och verkar vara värt dom 30 milen.

  SvaraRadera
 3. Ifall ni läser detta nu under 2012, så kan jag ju nämna att utställningen visas på Västmanlands Läns Museum i Västerås i sommar..

  invigning början/mitten av juni
  http://www.vastmanlandslansmuseum.se/pages.asp?PageID=341&MenuID=322

  SvaraRadera
 4. Tack för uppdatering! Kanske kommer den till Skåne och Trelleborg nån gång? :-)

  SvaraRadera