söndag 1 augusti 2010

Old Style Weekend 2010: Devils Peak revisitedOld Style Weekend (OSW) är speciellt. Om Wheels and Wings är Expressen som alla vill läsa så är OSW en freak-porrtidning. Om du inte riktigt fattade vad jag nyss sa så menar jag att detta evenemanget är det efterlängtade utloppet för ett gäng människors ståbas- och sidventilstriggade begär.

Och det blir inte färre av dem. Man vill ju inte annonsera eventet för att undvika att få in "riff-raff", men ordet om den genuina upplevelsen sprider sig med myter(?) om bilar som inte släpps in med radialdäck (diagonaler är mer rätt).
Nu har ju den ena Buicken diagonaler men den som fick åka upp till Backamo och stå inne på området har radialer. Busigt.

Okej, glöm viss ironi och tänk att det gäller att respektfullt förstå och passa in i det uttryck man gör som rockabilly-kille eller tjej.
För den som redan lever det livet är detta så klart skitsnack. Vidare till bilder etc.

Eventet startar under fredagen genom att man campar och träffas på Backamo camping. Konserter på kvällen, bilkollande och festande fyller dagen.

På lördagen är första stora punkten på tidplanen ett backrace. Bilar tillverkade efter -56 är inte välkomna. Hot rods, customs och bobbers är det man vill se, och miljön är bara asfräck. En lummig backe med grusväg och träkåkar, och så en grusplan som fylls upp helt med överkäcka bilar och hojar. Max 32 fordon tävlar och det gäller att komma så nära sin dial-in-tid, Bracket racing style.

Vi börjar med lite bilder från backracet i Uddevalla. Genuint är som sagt ordet för dagen om inte det är "asfräckt"...
Känn in stämningen och fatta hur grymt detta är.

3 kommentarer:

 1. Så j*vla fräckt och helrätt!!
  Det var på vippen att jag följde med min systers pojkar dit men det blev Nasco Yankee Meet i stället (passade övriga familjen bättre)
  Men när jag ser dina bilder ångrar jag mig något. =)

  SvaraRadera
 2. Åh va häftigt! När de passerar framför på vägen kan man nästan tänka sig tillbaka "på riktigt"!! Vilken känsla och vilka fina fordon!
  Nästa år tar jag o följer med med barnen - i rent utbildningssyfte! Karin

  SvaraRadera
 3. Det är ett speciellt tillfälle som man inte vill missa - be there or be fyrkantig!

  SvaraRadera