måndag 2 augusti 2010

Old Style Weekend 2010 - parte deux - Rave on Backamo


Från backracet går det vidare tillbaka till festplatsen i Backamo, ett par mil söder om Uddevalla. Periodrätta bilar släpps in på området - andra får ställa sig på fulbilsparkeringen. En rundvandring på det området och själva campingen är inte dåligt det heller. Där står en flock bilar som man inte skojar bort. Jag kommer särskilt ihåg en svart Charger som man fick gåshud av och en kompressormatad Mustang som lät helt galet bra.

Men tillbaka till träffplatsen inne i mitten av området där pre-56-tillverkade järn trängs. Råttroddar, slädar, patinavagnar och truckar. Scallops, halvmatt lack, rost, krom, pinstripes och car graphics slåss om uppmärksamheten. Frenchat, sektionerat, punktsvetsat och choppat med zoomies, Strombergs, Moontankar, droppade axlar, flamethrowers och Tiki-knoppar monterade visar att alla verktyg från fälgkors till engelskt hjul har blivit hårdkörda av kreativa hobbymekaniker från hela Europa.

Mot kvällen blir stämningen fantastisk då ljuset från slingor i träden och ljudet från dansbanan ramar in. Band och DJ:s spelar rätt musik.
Detta hittar du inte något liknande till. Fast det kostar 400:- att gå in på lördagen, så du bör veta vad du ger dig in i. För mig var det billigt...

Vad tänker du när du ser bilderna?


2 kommentarer:

  1. Vackert så man blir tårögd!!

    SvaraRadera
  2. Jag tänker: Fy satan vilka härliga bilar, vill ha, VILL HA! :-D

    SvaraRadera