fredag 31 december 2010

Helig mark för nyårslöften: Lakeland International Ghost TrackFunderar du på vilka nyårslöften du skall ge dig själv? Blir du som jag helt "gåshudig" när du står på en historisk plats, hur lite den än har att uppvisa? Då kanske du skall fundera på en liten bilpromenad till Lakeland International utanför Memphis.Lakeland öppnades i juli 1960, samma år som jag föddes. Den har åldrats med samma dignitet.....Alla de stora namnen har funnits här: Jungle Jim, Dyno Don, Arnie "The Farmer" Beswick, Shirl Greer, Bob Glidden, Lee Shepherd, Shirley Muldowney, Tommy Ivo, Eddie Hill, Gene Snow och Big Daddy Don Garlits. Det har varit ett jäkla drag här.1971 gjordes filmen "Two lane Blacktop" och en del av filmen utspelas just på Lakeland. Och jag bara frågar; hur koolt är det på en skala....?!?!Rulla fram till 8 minuter för att se Lakeland-bilder.Här har satts flera rekord. Lakeland var både AHRA och NHRA-sanktionerad.Lakeland stängdes 1979, året då jag gick ut ur gymnasiet (förmodligen ingen koppling). Nu är den helt igenvuxen men spåren finns ändå kvar. Känn vibbarna...
Vad detta i slutet av banan använts till vet jag inte......men det finns en del avbärarräcke kvar.........och en av de lyktstolpar man kan se på bilderna finns kvar. En del av banan var en roadcourse och kollar man på Google Earth kan man se banan fortfarande. Kolla in http://www.lakelandraceway.com/satellite.htm så får du ännu mer bakgrund. Bara den delen av historien har en hel del namnkunnigt att förmedla.Åååhhhh...man vill bara känna en gaspedal under skosulan... och ja - jag är lätt att påverka med så pass koola grejor.Full fart framåt! Strippen ligger öppen! Tänk alla vagnar som dragit nerför detta tvåfilers stycke "svarttopp". Förresten är det kanske rättare att säga "uppför" då den är lite uppåtlutande.I slutet av banan är det nu ett shoppingcenter, som också står öde.För några år sedan fanns mer kvar, som överbyggnaden i betong, men nu är den borta.

Kör mot Nashville, sväng av på Lakelandavfarten vid Canada road. Leta upp Monroe road. Dessa vägar ramar in banan. Kliv in i skogen och trotsa "No Trespassers"-skyltarna. Där är hon.

En helig plats.

Gott Nytt År!

3 kommentarer: