tisdag 31 maj 2011

Clint fyller år!


Så här skulle jag vilja fira Hans födelsedag: om du åker till Carmel, ja du vet det lilla samhället i Kalifornien som Han var borgmästare för, så finns där en liten bäck. Du får nog leta en del och på södra sidan av byn.

När spanjorerna styrde och ställde måste det ha varit nån av dem som skulle kliva över bäcken och snubblat, så pass att den som senare satte namnet valde att kalla den "Felstegspasset", eller på spanska (fritt): "Malpaso".

Clintan lekte ofta där som barn så den är bekant för honom.
När Han fick erbjudandet att spela "The Man with No Name" i det som skulle bli Dollartriologin avrådde hans manager honom och sade att det skulle karriärmässigt vara ett felsteg, eller på spanska "malpaso".

Well, som vi vet blev detta början till en ovanligt lyckad affär och när Clint efter inspelningen av den tredje filmen fick rådet att starta ett bolag behövde han inte tänka länge på vad hans produktionsbolag skulle heta.

Malpaso.

Där skulle jag vilja doppa fötterna och ropa Grattis så det hördes ända till Hollywood.

2 kommentarer:

 1. Happy Birthday Clint, hope you are feeling lucky:)

  SvaraRadera
 2. Värdelöst vetande om Clintans spaghettiwesternäventyr:
  Om man jämför den första "Dollar"-filmen med de efterföljande märker man av att Clintan pratar förhållandevis fort i den första och släpigt och eftertänksamt i de två senare.
  Det beror på att han som dubbade Clint till italienska i den första filmen valde att säga replikerna långsamt. Clint hörde sin rollfigur på italienska och tog det till sig.

  Bortsett från några enstaka bottennapp har karln haft en osannolikt bra filmkarriär.
  Grattis!

  SvaraRadera