lördag 28 maj 2011

Power Start of Summer, Hässleholm; Moln, Muskler och Maffigt
Start of Summer. Ett begrepp som tar för sig och inte alltid är i synk med SMHI. Jag tyckte själv att mars och april och nu maj har rusat förbi och att hur man än resonerar så står det vi kallar sommar bara runt hörnet. Är du redo? Tja, några tusen jänkebilsägare var det i alla fall idag och på upprop av "Kjelle Power" tog vi oss alla till Hässleholm för att känna in den första sommardagen.
Nu var det ju inte helt självklart att sommaren skulle komma till träffen under veckan och jag är säker på att vi var en flock som nervöst kollade vädersajterna och kanske först i sista stund valde att fria sommaren framför att fälla den och startade upp gjutjärnsåttan fvb Hässleholm.
Det blev inte så tokigt väder. Och som vanligt fick vi se en del nya bilar (nya för säsongen) och en del gamla godingar vi sett förut.
Man kan också konstatera att det kvittar nog var man parkerar, för vi har genom åren stått i de flesta hörnen men det är aldrig långt till festgänget med Meduza på högsta volym. När man sätter sig en stund för att fika kan man nästan säkert få slippa prata med varandra...
Den Danska inblandningen av bilar är högre än någonsin och med tanke på hur fina bilar de bidrar med kan man inte annat än vänta otåligt på att den danska kronan skall devalveras. Dessutom blir smörrebröden billigare då.
Snacka om socialt media. Aldrig förr har man väl sett så många långbord. Ett gäng kalasade på en gigantisk smörgåstårta. Vissa åt sallad, andra drack öl. Klubbflaggor var hissade. Snacket gick friskt. Högtalare i trälådor och i vattendunkar(!) skötte stämningen.
Vid tre hade Kjelle avslutat sin dragning, blankbilsägarna fått sina pokaler och strömmen gick mot utgången precis som vi. Efter 5 och en halv timme på fältet kändes det skönt att styra Buicken hemåt.
Några bilder blev det så känn in stämningen och må dåligt om du inte var där.


1 kommentar: