onsdag 20 juli 2011

Dave Edmunds på KB: Än svänger yxan!


Där satt den! När Dave Edmunds river loss membranen i "Sabre Dance" slutackord är det precis vad man tänker. Dave har precis innan varnat för att det inte bara var hans första hit från -68 utan också att det är en snabb låt och att vi skulle ta spjärn. Dave klarar av låten lysande och med kompgitarristen och saxkillen från The Refreshments på "Cha-cha" spelar han huvudrollen.


Dave, som ju är en gammal bilmekaniker från Wales, är varm, glad och inbjudande. 67-åringen serverar rockrätter som en morfar serverar glasstrutar till barnbarnen. Det är ofarligt men omöjligt att avstå.


Du sitter i baksätet på väg ut i rockhistorien och bara gungar med - leende. Du bondar med honom och bandet.


Nu gav Dave oss godbitar som Springsteen-låten "From small things" och Lowes "I knew the bride", Berrys "You never can tell" och givetvis Bartholomews "I hear you knocking" för att nämna några.


(Tack till x139883 på Youtube)

Refreshments, som har ett bra driv men som jag kan uppleva som lite "mekaniska" får draghjälp av lokalen. Här måste de släppa "sommarfestband"-taget och blir ett rockband på nytt.


Och det märks att de är måna om att deras affischnamn mår bra. Det var minst lika mycket en Refreshments-spelning som en Edmundskoncert.


Dave kom och gick tre gånger och gav oss allt han hade när han väl var på scen. Man får vara glad för att man har fått se honom även om 350:- är ca 50 spänn per låt. Refreshments som bonus.


Allt som allt en minnesvärd kväll och en påse rockgodis att plocka fram ur minnesbanken när färden genom hösten känns lång.


Tack Dave Edmunds och Refreshments för rockgärningen.


2 kommentarer:

  1. ... nu har jag aldrig hört honom live, men hans LP är välspelade.

    SvaraRadera
  2. Skön lirare, still going strong strong. Såg han och Lowe med Rockpile gänget i Göteborg 78/79 nån gång, fullt ös. Och på min Tubekanal är I Hear You Knocking den mest sedda med över 180.000 visningar.

    SvaraRadera