onsdag 1 april 2009

Det är synd man inte röker, det är tur.Nixon rökte pipa. Ibland mer än åtta om dan, så man kan föreställa sig att något tog emot när han den 1a april 1970 skrev på lagförslaget som förbjöd reklam för tobak i TV och radio. Fast 1969 var tobaksindustrin helt klart den största annonsören, och redan 1939 kände man till kopplingen till cancer, så hade man 1969 konstaterat att spädbarnsvikten också påverkades. Detta blev för mycket för hälsovårdsnämnden som drev kongressen åt detta hållet.
Innan dess var det hur koolt och uppfriskade som helst som vi kan se i klippet ovan.
Att ett bloss fortsatte vara koolt för till exempel glamrockare bevisar Chicory Tip i sin hit "Cigarettes,women and wine". Känn in moog-maskinen. Inga filter här...

3 kommentarer:

 1. Helt galen reklam, och då hade jag inte ens ljudet på. Snacka om dålig reklam. Vad försöker dom säga - att det är lätt att röka och åka vattenskidor? Haha, helt osannolik historia. Roligt också att tjejens hår knappt rör sig fast man ser på vattenrörelserna bakom dom att det nog går rätt snabbt.
  /Carola :-)

  SvaraRadera
 2. ....och vad säger vi om glam-killarna undertill? Och Moog-solot mitt i låten?
  Visst är det ballt?
  Tusen tack för kommentaren och ha det bäst!

  SvaraRadera
 3. Glam-killarna undertill ser ut som The Ark wannabees :-) Kan inte slå på ljudet och höra om dom låter som Ola and his gang, eftersom jag då stör halva avdelningen.

  Dom skulle också kunna vara hämtade från typ någon sån där dokumentär typ Star Trek ;-)
  /Carola

  SvaraRadera