söndag 1 maj 2011

Test and Tune, Strippen, Malmö: Trailers, grus och gasfötterFörsta gången i år på Strippen! Härligt! Har sett fram emot det. I Malmötrakten är väl de två mest etablerade träffpunkerna för motorintresserade just Strippen på onsdagar och Löddeträffen var tisdag ( båda börjar nästa vecka!) och av dessa två är ju strippen den mest organiserade och dynamiska.

Test and Tune är alltså ingen tävling utan ett tillfälle då teamen kan känna på bilen efter vinterns justeringar.
Detta kan vara ett kanontillfälle att se de tunga spelarna om man inte är resultatlistebitare, för här finns allt som är Dragracing; ljudet, attityden, vibrationerna, glansen och doften.


Nytt för året är dock räls. Där läktaren tidgare stod går nu ett spår, Gud och järnvägen vet var, för att det fanns en absolut nytta av det, betvivlar att Gud vet vilken. Returspåret där bilarna kommer tillbaka efter racet är kvar på södra sidan, men nu står läktaren på norrsidan med ryggen mot oljehamnen. Toaletter och matförsäljning har också flyttats, och när man innan stod i kö med fötterna på asfalt är det nu grus under gympadojorna. Det som tidigare kändes väl genomtänkt och stabilt känns nu provisoriskt. Mitt i depån finns en stor hög grus.


Dessutom en hel flock containers. Jag hoppas verkligen att detta inte skadar verksamheten. I så fall slutar jag åka tåg. Resultatet är ju i alla fall en mindre yta och möjligen en mer svåröverskådlig och splittrad entusiastbilsparkering, som ju är ett av skälen till att man besöker (med hobbybil) på onsdagar.
Jaja, det blir nog bra....

Gillar man att bara gotta sig med det man transporterar bilarna i så fick man sin tallrik full. Jag har alltid haft en dragning åt dragbilarna och kan ofta titta förbi racerbilarna för att se hur mycket entreprenöranda (och pengar) det finns i sporten. Imponerande. Kolla själv.

Men såklart är bilarna på banan det främsta skälet till att man finns på plats. Några nya(?) bilar som jag inte känner igen finns på plats.
Idag, söndag, kör man för fullt igen mellan 10-18. Bara fåniga femtio spänn för att komma in. Nu på onsdag börjar som sagt veckoträffarna och då är det ännu billigare(?).

Åk dit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar