fredag 17 juni 2011

Buckaroos bjuder på Louisiana-värme


Från Lesley Gore (förra inlägget)som fanns i New York trakten under 60-talet TILL Malmöbandet The Buckaroos som fanns på St. Gertrud i Malmö igår.
Om K-Retro vore en rockklubb så hade Buckaroos gärna fått vara husband. Då skulle jag skicka ut Po´boys, Muffaletas och Gumbo och njuta av Cosimo Matassa-svänget för fulla muggar. Sicket liv!


Nu är K-Retro fortfarande inte mer än en blogg, vilket ju inte är helt fel, så här blir det till att leverera digitalt.

Först: St.Gertrud är inte den bästa platsen för en konsert när det regnar. Bucka-grabbarna har en trogen publik som lätt fyller platsen och lämnar lite plats till de som föredrar att hänga i baren. Om regnet kommer blir det ännu trängre under de få regnskydd som finns.


Men bandet är bra. Som vanligt. Och piskar upp en genuin stämning som är värdig en juke joint längs Highway 61. Jag har redan tidigare lovordat alla deltagarna i bandet. Alla drar sitt lass. Och Buckaroos levererar.Gungigt värre! Och i "Wasted days" är gungflyet ett faktum - lysande swamp pop med alltid lika underhållande koreografi hos saxspelarna (fick inte in hela låten)Eller när gänget river av "Little pig" och rockar regnet till duggJalle publikfriade genom att i det fallande regnet hoppa upp på en stol och röja "You can have her/Sånt e livet" så ingen fot var okänslig för rytmen.
Men till slut var regnet bara för mycket och det blev stopp på spelningen.

Vi tackar för kanon underhållning vädret till trots.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar